Werkzaamheden dak in oktober

Sinds half oktober hebben we 3 weken een aannemersbedrijf over de vloer gehad.

Dit bedrijf heeft een grote renovatie van het gehele dak van het pand waar ook ons eigen huis in ziet gedaan. In feite gaat het om 3 daken namelijk boven onze woonkamer, boven de keuken, de linnenkamer en de badkamer en nog een gedeelte boven de slaapkamers en het kantoor.

Alle oude pannen en platen zijn eraf gehaald. Vervolgens hebben ze extra isolatie, nieuwe dakplaten, pannenlaten en Provençaalse dakpannen in allerlei tinten roze/ rood erop geplaatst. Plus de overgang tussen de daken onderling is mooi afgewerkt en de overgangen van de muren naar het dak zijn dichtgemaakt. Dat was een open verbinding en hierdoor heel gehorig en koud. Bijkomend effect was dat er sprake was van een soort Ark van Noach boven ons plafond van allerlei beesten met als hoogtepunt een steenmarter afgelopen mei. Aangezien het oude dak ook nog lekte en lelijk was hebben we na veel wikken en wegen besloten om deze ingrijpende en kostbare renovatie toch te laten doen.

Tegelijkertijd hebben we onze kleine veranda laten vergroten, zodat we daar nu het hele jaar lekker buiten kunnen zitten.

De werkzaamheden zijn bijzonder goed en voorspoedig verlopen. Gelukkig maar, want we zagen er als een berg tegenop vanwege alle rampverhalen over aannemers in Frankrijk.

Toegegeven; het duurt een half jaar voor je een offerte hebt maar als de mannen er eenmaal zijn gaan ze als een raket. Ze moeten nu nog een dagje komen om de laatste zaken af te werken en de laatste steiger weg te halen.

De veranda gaan we zelf nog verder afwerken met oa een tegelvloer en een mooi ”en pierre” muurtje langs de zijkant en eventueel het houtwerk anders kleuren. Heeft allemaal geen haast.

We zijn er zelf heel trots op. Ons huis is nu een echt huis met uitstraling geworden. We zien het als een bekroning op ons werk en leven hier. We hopen er nog vele jaren plezier van te hebben. Bijgaande foto’s geven een beeld van hoe het was, hoe er gewerkt werd en hoe het geworden is. Je kunt er ook goed op zien dat de werknemers zonder enige bescherming aan het werk zijn en heel makkelijk naar beneden kunnen storten.

Komende jaren gaan we sparen om de andere daken ook te doen, want dat steekt nu wel erg af. Vooral het dak van het gastenhuis schreeuwt om Provençaalse dakpannen . Dat ziet er niet mooi uit en is ook nog eens lek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s