Biologische Kruidenthee (La Tisane) uit de Diois

Tisane

In onze regio staat het “Terug naar de Natuur” erg hoog in het vaandel.
En aangezien veel planten uit onze bergen een heilzame werking hebben, kwam een dame uit het plaatsje Luc en Diois op het idee om er op biologische en eerlijke manier verschillende soorten kruidenthee van te maken.

Ze heeft 10 verschillende soorten in het assortiment waaronder bijvoorbeeld deze vier:

4 Menthes; de vier soorten munt zorgen voor een goede spijsvertering maar is ook lekker fris om te drinken tijdens een mooie zomermiddag.
La Vigoureuse; is een krachtig mengsel van diverse aromatische planten gecombineerd met amandel. Deze thee geeft het lichaam nieuwe energie, bevordert de spijsvertering en geeft verlichting bij verkoudheid.
Et Hop; zorgt ervoor dat je in vorm blijft c.q. je goed voelt en combineert de smaken van framboos met bergamot (soort citrusvrucht) en hysop (geneeskrachtige struik met blauwe bloemen). De bloemblaadjes maken de thee zeer kleurrijk. Begin je dag goed.
La Douce du Soir; bevordert de nachtrust en de spijsvertering . De lindebloesem en de citroenkruid zijn kenmerkend voor de smaken van de Diois. De toevoeging van een beetje lavendel uit onze bergen geeft deze thee een Provençaals tintje. Voor een zuiver moment van rust.

Ik vind ze alle vier zeer smakelijk en het hangt natuurlijk af van het moment waarop ik het drink maar ik merk dat ik regelmatig voor de “Et Hop” kies vanwege de bijzondere smaakbeleving die per slokje wisselt.

De thee zit in een eenvoudig papierenzakje en is te koop bij de 8 à Huit supermarkt in Luc en Diois maar worden ook geschonken en verkocht in ons plaatselijke restaurant L’ Arbre à Miel.

Kijk ook eens op haar eigen website: http://penseesauvage26.weebly.com/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s