Wijnoogst 2016

September is dé oogstmaand voor wijndruiven in Frankrijk. De verwachtingen voor de oogst zijn helaas niet onverdeeld positief. De druivenoogst in de Bourgogne, Loire en Champagne streek vallen naar verwachting zo’n 30 procent lager uit dan vorig jaar. Ook in andere delen van Frankrijk heeft de druivenoogst te lijden van het slechte weer eerder dit jaar. Daardoor ligt de totale Franse wijnproductie dit jaar zo’n 8 procent lager dan in 2015, meldt het Franse ministerie van Landbouw.

Er zijn gelukkig ook gebieden waar de opbrengst min of meer gelijk zal zijn aan die van 2015, zoals de Bordeaux en Languedoc-Roussillon. Ook bij ons in de Diois lijkt het er qua oogst goed uit te zien, aangezien extreme weersomstandigheden zich niet of nauwelijks hebben voorgedaan, en omdat de zon uitbundig geschenen heeft. Bijgevoegde foto’s zijn op 8 september gemaakt en daar zijn dikke trossen met mooie druiven op te zien!

Over de kwaliteit van de wijn van dit jaar laten de kenners zich nog niet zoveel uit, maar zeker voor de Diois zullen de druiven door de veelvuldige zon goed rijp zijn, dus dit belooft weer veel voor het eindresultaat in het glas.

Santé!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s