Pompoenen

Al enige weken worden in onze streek de pompoenen en kalebassen geoogst.
Vele kratten goed gevuld met pompoenen en kalebassen in allerlei verschillende vormen, maten en kleuren staan voor ze worden opgehaald op het land.
De kalebassen worden voor versiering gebruikt.
Onze veranda fleuren we er tijdens de herfst en de winter mee op.

De pompoen past prima in onze regio waar biologisch eten en leven hoog in het vaandel staat.
De pompoenen kunnen op veel verschillende manieren en smaken gebruikt worden.
Zelf bereiden en eten we ze het liefst als soep of in een quiche.
Onze voorkeur gaat er naar uit om er wat gemalen komijn aan toe te voegen, dat maakt het gerecht extra spannend.
Geroosterde pompoenzaden gebruiken wij graag door onze muesli, salade of als tussendoortje.
Van een grote pompoen kan men een lampion maken zoals je wel ziet tijdens Halloween.
Pompoenpulp wordt vaak bereidt tot veevoer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s